Fotogalerie - rok 2011

Jak vypálit lepší slivovici - Beseda s Ing. Jaroslavem Balaštíkem - 12.08.2011

Během pátečního podvečera hovořil velmi zasvěceně o tom, jak připravit kvas a jak vypálit dobrou slivovici, pan Ing. Jaroslav Balaštík, autor knihy Jak vypálit lepší slivovici. Knihu si můžete zapůjčit mj. v místní knihovně. Kromě toho autor během prodeje knih a autogramiády věnoval naší knihovně i další ze svých úspěšných knih – Konzervování v domácnosti. Po zaevidování knihy se na ni také mohou čtenáři knihovny těšit.

Soubor /foto-balastik-13.jpg Soubor /foto-balastik-15.jpg Soubor /foto-balastik-1.jpg další...
 

Sportovní odpoledne - 02.07.2011

TJ Podolí ve spolupráci se sportovní komisí obce perfektně připravili pro děti i dospělé sportovní odpoledne. Během vydařené akce se všichni – malí i velcí – velmi dobře bavili při sportovních soutěžích a za to byli patřičně odměněni:-) Od 17 hod pak nastoupili fotbalisté z TJ Podolí – muži proti ostatním fotbalovým nadšencům a sehráli společný zápas.

Soubor /foto (74).jpg Soubor foto (11).jpg Soubor /foto (51).jpg další...
 

Knihovna Podolí - Pohádky pro zlobílky - 30.06.2011

Na oslavu konce školního roku a začátku prázdnin uspořádala knihovna v Podolí akci pro děti. Ty si během odpoledne mohly poslechnout nejenom Pohádky pro zlobílky, ale také si zasoutěžily o pěkné ceny a bavily se naučnými hrami v dětském koutku.

Soubor /foto (3).jpg Soubor /foto (4).jpg Soubor /foto (10).jpg další...
 

Opékání špekáčků v MŠ - 29.06.2011

Protože během pasování předškoláků na školáky pršelo, musel se venkovní program slavnosti přesunout o týden později. Podruhé již počasí vyšlo a tak si děti mohly společně s rodiči opékat špekáčky či se vyřádit při soutěžích a jiných aktivitách.

Soubor /foto (18).jpg Soubor /foto (19).jpg Soubor /foto (21).jpg další...
 

Exkurze na třídící linku společnosti Rumpold v Uherském Brodě - 24.06.2011

Žáci místní základní školy za doprovodu ostatních obyvatel Podolí navštívili den po sběru papíru v ZŠ třídící linku společnosti Rumpold. Tam se právě vysbíraný papír či sebrané plasty z obce dále třídí pro následné zpracování.

Soubor /foto (3).jpg Soubor /foto (4).jpg Soubor /foto (10).jpg další...
 

Pasování předškoláků z MŠ na školáky - 22.06.2011

Počasí dětem letos nepřálo a proto se před deštěm musely schovat do budovy mateřské školky. I tak 12 předškoláků bylo pasováno na prváčky a také dostali od mateřské školky a Obecního úřadu v Podolí milé dárky, které jim mají zpříjemnit cestu do první třídy.

Soubor /foto (18).jpg Soubor /foto (19).jpg Soubor /foto (21).jpg další...
 

Svatodušní pouť v Kapli sv. Ducha - 12.06.2011

V pořadí čtvrtá slavnost seslání Ducha Svatého a symbolické vypouštění holubic. Mši sloužil Otec Antonín Krejčiřík z Velehradu a Otec Bedřich Jagoš.

Soubor /foto (18).jpg Soubor /foto (19).jpg Soubor /foto (21).jpg další...
 

Ukončení jarní části fotbalové sezóny - 12.06.2011

Ukončení sezóny se povedlo, žáci v posledním zápase vyhráli nad Hračovicemi 5:1 a celkově si v tabulce zajistili 4. místo ve skupině C. Také muži vyhráli nad Uherským Brodem a díky tomu skončili ve své skupině na 2. místě.

Soubor /foto (18).jpg Soubor /foto (19).jpg Soubor /foto (21).jpg další...
 

Květinové dny - 05.06.2011

Nedělní dopoledne během Květinových dnů v Amfíku Bukovina vyplnila také prezentace obcí Mikroregionu Dolní Poolšaví. Podolí zde mělo hned několik zástupců:

  • Emička Ferencová, Alánek Ferenec, Verunka Luběnová a Emmička Révay zazpívali a zatancovali za doprovodu CM Lintava. Byla to jejich velká premiéra s cimbálovou muzikou.
  • Společně s Popovjánkem vystoupili také Vojta Rathouzký a Eliška Painterová.
  • Folková kapela Děvčice pod vedením Radky Ondrejkové všem přinesla dobrou náladu.
  • Společně s popovským Hopsákem zatancovali i manželé Jarka a Zdeněk Kasperovi.
  • A v neposlední řadě, svůj um během všech 4 dnů prezentoval také podolský kovář Víťa Bobčík.
Soubor /foto (18).jpg Soubor foto (32).jpg Soubor foto (42).jpg další...
 

Kouzelný den dětí - 04.06.2011

Sobotní odpoledne v Podolí patřilo dětem, které se pod kouzelnickou hůlkou Jirky Hadaše doslova vyřádily. Kromě školy kouzel během nabitého odpoledne absolvovaly také dětskou diskotéku se dvěma rozvernými klauny, shlédly úžasné vystoupení vrstevníků žonglérů z Diabolo teamu, soutěžily o mnoho cen a domů si odnesly hned několik dárečků. Kdo chtěl odpočívat, mohl se uvelebit do super pohodlných sedacích vaků, které do Relax zóny Knihovny v Podolí přivezl jeden z partnerů celé akce – společnost AZ Toral – Židle pro zdravé sezení.

Soubor /foto (87).jpg Soubor /foto (74).jpg Soubor /foto (88).jpg další...
 
« 1 2 3 4 5 6 »

Archiv: