Fotogalerie - rok 2011

Dětský karneval - 05.02.2011

Karneval patří v Podolí již tradičně mezi oblíbené události pro děti. Pod vedením bratrů Chabičovských se děti doslova vyřádily a v bohaté tombole vyhrály spoustu krásných cen.

Soubor /foto (18).jpg Soubor /foto (19).jpg Soubor /foto (21).jpg další...
 

Klub dobré pohody - Hračky našeho mládí - 20.01.2011

Ve čtvrtek 20. ledna přišel Klub dobré pohody s další akcí, která přilákala do kulturního domu dokonce 4 generace podolských obyvatel ve věku od půl roku až do 85 let. Výstava Hračky našeho mládí, s podtitulem Ať už jsme staří jakkoliv, sice trvala pouze necelé dvě hodiny, ale i tak dokázala přilákat sedmdesátku dospělých a dětí. Hračky od čtyřicátých let až po současnost nenechaly snad nikoho chladným. Děvčátka obdivovala precizní mini kuchyňky a obýváčky pro panenky ze sedmdesátých let, maminky si zavzpomínaly nad funkčními hračkami šicích strojů, kluci obdivovali, jak jinak, hlavně technické hračky a babičky pookřály nad hračkami ze svého mládí a z mládí jejich dětí. A přišlo i na takové speciality, jako jsou třeba kyčkyle. Jen málokdo už dnes tuší, jak se s touto hračkou ze čtyřicátých let hrálo (mimochodem kdyby nebylo podolského Klubu dobré pohody, neznal by ani vyhledávač Google tuto téměř zapomenutou hračku, se kterou si hráli naši prarodiče). Hlavní slovo však během podvečerního setkání měly děti. Více jak třicítka jich představila své nejoblíbenější hračky, které si s sebou přinesly a za to dostaly drobné dárky. V kontrastu k hračkám z dřívějších let ty dnešní v mnoha případech udivovaly svými vymoženostmi. Na druhou stranu však krása a preciznost hraček z minulých dob má stále své kouzlo a tyto hračky právem získaly obdiv všech přítomných. Speciálními dárky bylo nakonec oceněno 12 hraček různého stáří, které zaujaly hodnotící porotu i všechny ostatní – např. největší a nejmenší panenka, největší a nejkurióznější hračky a jiné. Kromě hraček mohli přítomní obdivovat také obrázky nejoblíbenějších hraček dětí z Mateřské a Základní školy v Podolí. Obrázky byly nesmírně pěkné a opravdu šlo vidět, že si děti pod vedením paní učitelek na nich daly mimořádně záležet.

Soubor foto (6).jpg Soubor /foto (74).jpg Soubor /foto (51).jpg další...
 

RC Klub - 14.01.2011

Pod názvem RC Klub Podolí si představte mladé kluky, kteří po podolském kulturním domě prohánějí autíčka na dálkové ovládání (odtud RC – radio controlled – tedy na dálkové ovládání). Klub fanoušků těchto aut zmenšených v měřítku 1:10 vznikl v Podolí v lednu 2011 a pořádá schůzky každý pátek od 15 do 18 hodin v kulturním domě. Zakládajícími členy klubu jsou Martin Perutka a David Slunečka. Klub nyní tvoří 4 kluci ve věku 15–16 let, kteří se na schůzkách učí efektivně řídit auta a trénují různé taktiky, aby mohli jezdit na závody, např. do Zlína.

Soubor /foto (3).jpg Soubor /foto (4).jpg Soubor /foto (2).jpg další...
 

Klub dobré pohody - Draní peří - 13.01.2011

I když dnes se již běžně peří na vesnici nedere a pod péřovými duchnami už spí jen málokdo, ženy z Podolí se během čtvrtečního podvečera sešly, aby si připomněly doby, kdy se setkávaly v domácnostech, aby jedna druhé pomohly s touto domácí prací.

Soubor /foto (3).jpg Soubor /foto (4).jpg Soubor /foto (10).jpg další...
 

Tříkrálová sbírka - 08.01.2011

Tak jako v celém uherskohradišťském regionu i v naší obci se v sobotu 8. ledna 2011 uskutečnila Tříkrálová sbírka, nad kterou má patronát Oblastní charita Uherské Hradiště. Devět školáku-koledníků a 3 dobrovolnice vykoledovali v Podolí úctyhodnou částku 18 248 Kč. Všem občanům, firmám i prodejnám, kteří přispěli jakoukoliv částkou, patří velký dík. Koordinátor sbírky, Oblastní charita, která je v současnosti největším nestátním poskytovatelem sociálních služeb na Zlínsku, použije vykoledované peníze na jednorázovou přímou pomoc lidem v nouzi, humanitární pomoc do zahraničí a podporu nových nebo stávajících projektů Oblastní charity v našem regionu.

Soubor /foto (3).jpg Soubor /foto (4).jpg Soubor /foto (10).jpg další...
 

Klub dobré pohody - Cestování s Tondou - 06.01.2011

Podolský cestovatel Tonda Šavara procestoval více jak 30 zemí světa a tak měl ostatním nejen co povyprávět, ale také ukázat.

Soubor /foto (3).jpg Soubor /foto (4).jpg Soubor /foto (10).jpg další...
 

Zatmění slunce - 04.01.2011

Soubor /foto (3).jpg Soubor /foto (4).jpg Soubor /foto (2).jpg další...
 
« 1 2 3 4 5 6 »

Archiv: