Fotbalové aktuality jaro 2022 – TJ Popovice (žáci) - 20.6.2022

Od začátku dubna jsme začali trénovat 2× týdně – středa a pátek. První tréninky probíhaly na novém hřišti v Amfíku. Během celé fotbalové sezóny jsme odehráli 20 utkání. Z toho 6 vítězství, 5 remíz a 9 proher. Se skóre 35:45 a s 23 body jsme obsadili 8. místo z 11 mužstev.
Již před začátkem sezóny jsme se přihlásili do soutěže o Pohár OFS žáků Auto Ravira Cup a vytvořili jsme sdružené mužstvo s TJ Vlčnov. Podařilo se nám v semifinále porazit Uherský Ostroh 7:0 a postoupili jsme do finále, které proběhlo na stadiónu FC Slovácko v Uherském Hradišti dne 27. května. Zde náš sdružený tým nastoupil proti mužstvu z Nivnice a po vyrovnaném průběhu jsme těsně prohráli 0:1. Přesto hrát na prvoligovém stadiónu bylo pro naše žáky velkým zážitkem.
Dne 11. června proběhlo na hřišti v Popovicích ukončení fotbalové sezóny žáků, kterému předcházelo vítězné utkání s týmem Rudice 6:1. Počasí vyšlo úžasně. Zahráli jsme ještě fotbal rodiče:žáci (3:3 + penalty) a hrál se i stolní tenis. Mladí fotbalisté byli opět oceněni upomínkovými předměty a diplomy. Výborné občerstvení bylo zajištěno. Byla skvělá atmosféra.
V následujících dnech a týdnech nás čeká ještě přátelský zápas ve Vlčnově a v srpnu soustředění v penzionu Boďa v Horním Němčí. Čekáme také na výsledek naší žádosti v dotaci Můj klub 2022. Žáci jsou přihlášeni do následující sezóny.
V současné době je v hráčském týmu 13 hráčů, 3 posily přestoupily z Podolí – Vojta Krč, Dominik Ševčík a Barča Čevelová. Do dorostu odchází 3 hráči. Je nutné tým posílit o další hráče. Prosíme kluky a holky (10–14 let), kteří mají rádi fotbal, aby se nebáli a přišli za námi na hřiště.
Během jarní sezóny onemocněl trenér žáků Florián Paška, kterému všichni přejeme hlavně zdraví a brzký návrat do běžného života. V závěru sezóny posílil trenérský tým Roman Potomák. Chtěli bychom opět poděkovat hráčům za jejich aktivní přístup, rodičům za výbornou spolupráci a sponzorům (Kovokon s.r.o., Evektor-Aerotechnik, Obec Popovice) za podporu.

Mgr. Petr Kočíř – trenér žáků TJ Popovice